Masaj Terapeutic vs. Masaj De Relaxare

Masajul este o modalitate excelenta de a va relaxa si de a va imbunatati starea de bine. Doua dintre cele mai populare tipuri de masaj sunt masajul terapeutic si cel de relaxare. In acest articol, vom compara aceste doua tipuri de masaj, evidentiind similaritatile si deosebirile dintre ele.

Masaj Terapeutic:

Similaritati:

 1. Beneficii pentru sanatate: Atat masajul terapeutic, cat si cel de relaxare pot aduce beneficii pentru sanatate. Ambele pot ajuta la reducerea stresului, a tensiunii musculare si la imbunatatirea circulatiei sanguine.
 2. Utilizarea uleiurilor si a lotiunilor: Ambele tipuri de masaj pot implica utilizarea uleiurilor esentiale sau a lotiunilor pentru a facilita alunecarea mainilor terapeutului si pentru a oferi o experienta mai placuta.
 3. Relaxare mentala: Masajul terapeutic, la fel ca si cel de relaxare, poate contribui la relaxarea mentala si la eliberarea de stres.

Deosebiri:

 1. Scopul principal: Masajul terapeutic are un scop principal de tratare a problemelor de sanatate, cum ar fi durerile musculare, leziunile sau problemele posturale. In schimb, masajul de relaxare are scopul principal de a oferi relaxare si de a induce o senzatie generala de bine.
 2. Presiune mai mare: Masajul terapeutic implica adesea o presiune mai mare si tehnici specifice pentru a trata anumite zone problematice ale corpului.
 3. Consultarea prealabila: Inainte de a primi un masaj terapeutic, este posibil sa fie necesara o consultare cu terapeutul pentru a evalua problemele de sanatate si a stabili un plan de tratament.

Masaj de Relaxare:

Similaritati:

 1. Beneficii pentru starea de bine: Atat masajul terapeutic, cat si cel de relaxare, pot imbunatati starea de bine si pot ajuta la eliberarea de stres.
 2. Utilizarea uleiurilor si a lotiunilor: Ambele tipuri de masaj pot implica utilizarea uleiurilor esentiale sau a lotiunilor pentru a facilita alunecarea mainilor terapeutului si pentru a oferi o experienta mai placuta.
 3. Relaxare mentala: Masajul de relaxare, la fel ca si cel terapeutic, poate contribui la relaxarea mentala si la reducerea anxietatii.

Deosebiri:

 1. Scopul principal: Masajul de relaxare se concentreaza asupra inducerii starii de relaxare si a reducerii tensiunii generale a corpului. Nu are un scop specific de tratament al problemelor de sanatate.
 2. Presiune mai usoara: Masajul de relaxare implica in general o presiune mai usoara si miscari mai fluide, astfel incat sa va ajute sa va destindeti.
 3. Nu necesita consultare prealabila: In majoritatea cazurilor, nu este necesara o consultare prealabila pentru masajul de relaxare, deoarece nu implica tratarea unei probleme specifice de sanatate.

Concluzie: Atat masajul terapeutic, cat si cel de relaxare, au beneficiile lor si pot contribui la imbunatatirea starii de bine. Alegerea intre acestea depinde de obiectivele dvs. personale si de nevoile dvs. de sanatate. Daca aveti probleme de sanatate specifice, poate fi util sa consultati un terapeut pentru a determina ce tip de masaj va potriveste cel mai bine.

Scroll to Top