Masaj Sportiv

Masaj Sportiv

     Masaj Sportiv

     Masajul sportiv, dupa cum sugereaza si numele, este o terapie complementara destinata in primul rand atletilor de performanta sau persoanelor care fac miscare in mod regulat, in special exercitii fizice de o intensitate mare. Cu toate acestea, masajul sportiv este recomandat si persoanelor active, care fac sport la nivel de începator, nu doar profesionistilor.

     Toate persoanele care iubesc miscarea se pot bucura de beneficiile acestui tip de masaj in egala masura, fie ca merg doar la o sedinta saptamanala sau apeleaza in mod constant la masajul sportiv.

     Masajul sportiv are ca finalitate refacerea organismului dupa efort fizic prelungit sau intens si susținerea refacerii acestuia pentru a relua activitatea sportiva cat mai repede cu putinta. Recuperarea este importanta mai ales in cazul atletilor de performanta care isi lucreaza in mod repetat musculatura si care se confrunta des cu o serie de probleme cum sunt intinderile, febra musculara, durerile localizate etc.

     Efortul fizic, mai ales de intensitate crescuta, afecteaza nu doar muschii, ci si tendoanele sau ligamentele, de aceea relaxarea structurilor suprasolicitate este deosebit de importanta pentru intreg organismul.

     Masajul sportiv indeplineste mai multe functii: relaxeaza muschi suprasolicitati (in cazul atletilor de performanta – culturisti, fotbalisti, alergatori pe distante mari etc.), tonifiaza musculatura mai puțin dezvoltata si amelioreaza simptomele febrei musculare. Masajul deblocheaza complexele de actina si miazina blocate la nivel muscular si se concentreaza asupra diferitelor straturi ale tesutului muscular si a tendoanelor.

     Masajul sportiv incepe intai cu masarea grupelor musculare care nu au fost direct implicate in efort, continuand ulterior cu actiunea asupra muschilor afectati. Masajul sportiv utilizează atat tehnici specifice masajului terapeutic (framantare, netezire), cat si tehnici specifice kinetoterapiei.

     Beneficiile masajului sportiv:

  • Relaxarea si calmarea muschilor
  • Imbunatatirea circulatiei sangvine si limfatice
  • Combaterea starilor de suprasolicitare musculara (dureri, amorteli, febra musculara)
  • Recapatarea sau chiar cresterea randamentului sportiv
  • Tratarea unor accidentari usoare si prevenirea agravarii acestora
  • Imbunatatirea libertatii de miscare a articulatiilor
  • Combaterea spasmelor musculare

      Contactati-ne acum pentru o progamare. 

Sanatate. Relaxare.

Copyright © 2024 Masaj Oradea | Credits

Scroll to Top