Masaj Terapeutic

Masaj Terapeutic

     Masaj terapeutic / medical

     Masajul terapeutic urmareste sa stimuleze procesele de vindecare si sa imbunatateasca capacitatea functionala si motorie a organismului. Masajul nu inlocuieste medicatia, ci o complementeaza.

     Spre deosebire de masajul de relaxare, masajul terapeutic este o metoda de tratare musculo-scheletala, adresandu-se afectiunilor cronice in care durerea muschilor sau a articulatiilor impiedica buna functionare a organismului. Masajul terapeutic se concentreaza pe tratamentul afectiunii diagnosticate si este diferentiat pe anumite discipline pecum drenajul limfatic, terapa neuromusculaa, terapia cranio-sacrala, masajul ortopedic, masajul decontractant sau masajul tonifiant.

     Efectele directe si imediate ale acestui tip de masaj sunt imbunatatirea elasticitatii musculare si a amplitudinii de miscare, stimularea circulatiei sangvine si implicit vindecarea prin amplificarea aportului de oxigen si nutrienti.

     Uleiurile folosite pentru masaj sunt uleiuri naturale pe baza uleiului virgin de cocos. Uleiul de cocos este amestecat cu uleiuri esentiale (lavanda si vitamin A si E) astfel formand o combinatie benefica pielii si sanatatii dumneavoastra. Folosit extern acesta protejeaza pielea datorita trigliceridelor ce au proprietati antifungice care combat diferite micoze ale pielii.

     Daca la masajul de relaxare pacientul poate veni cu ce frecventa doreste, este indicat ca masajul terapeutic sa se realizeze cele putin de 3 ori pe saptamana pentru a avea un rezultat de lunga durata. In caz contrar, pacientul se va simti bine la finalul masajului, insa este posibil ca simptomele sa reapara intr-un timp scurt.

     Obiectivele principale sunt : desfacerea contracturilor musculare, cresterea circulatiei sanguine pentru hranirea tesuturilor, diminuarea durerilor sau disparitia lor, cresterea elasticitatii si fermitatii pielii, etc.

     Masajul terapeutic poate fi aplicat si persoanelor sanatoase ca masura de prevenire a imbolnavirii si pentru a mentine corpul intr-o perfecta armonie.

     Beneficiile masajului terapeutic / medical:

  • Intensifica circulatia sangvina, crescand aportul de oxigen catre organelle vitale
  • Stimuleaza fluxul limfatic, imbunatatind sistemul natural deaparare si vindecare
  • Relaxeaza muschii suprasolicitati
  • Reduce spasmele si crampele musculare
  • Creste flexibilitatea articulatiilor
  • Stimuleaza eliberarea de endorfine
  • Imbunatatirea elasticitatii musculare
  • Cresterea elasticitatii si fermitatii pielii
  • Imbunatateste calitatea somnului

      Contactati-ne acum pentru o progamare. 

Sanatate. Relaxare.

Copyright © 2024 Masaj Oradea | Credits

Scroll to Top